Célok

Az Alapítvány céljainak hivatalos megfogalmazása az Alapító Okiratban megtalálhatók.
parallax background

Az Alapítvány céljait az ITT letölthető Alapító Okirat tartalmazza.


Autizmusfejlesztő terápia≈500 000 Ft / év
Vera autizmusa miatt szükséges rendszeres terápia és tanácsadás neki és testvérének, szüleinek. Vera heti rendszerességgel látogatja ezen órákat és aktívan vesz részt rajta. Sokat számít, hogy ezt megfelelően folytatni tudja a zökkenőmentes hétköznapok érdekében.

Mozgásterápiák (Therasuit, úszás, gyógytorna, gyógy masszázs) ≈ 600 000 Ft / év
Vera koraszülöttségének következményeként mozgáskorlátozott, élete végéig folyamatos terápiákra, fejlesztésre szorul, melyek segítik mindennapi mozgásában.

Közlekedés ≈ 400 000 Ft /év
Vera közlekedése a lakás és iskola, foglalkozások, sportesemények között csak gépjárművel oldható meg, melynek költségébe az Alapítvány szintén besegít.

Sportversenyeken való részvétel (Alapítvány követei is) ≈ 500 000 Ft / év
A rendezvényeken való részvétel fontos közösségi élmény Verának, így az azokra való felkészülés és az azokon való megjelenés költségeit az Alapítvány szívesen támogatja.

Tandem kerékpár ≈
Pár éve Vera édesapjával triatlon versenyekre adta a fejét. Jelenlegi tandem kerékpárjuk mindössze 3 sebességes és nagyon nehéz, és már kinőtte, ezért szükségessé vált annak cseréje. Alapítványunk most keresi a kapcsolatot tandem kerékpár gyártókkal, hogy Vera és apukája mielőbb új eszközön szállhasson versenybe.

Handbike ≈
Egy újabb eszköz, ami segíti Verát az aktív élet megélésében. Kipróbálta, és tetszik neki, így keressük a lehetőségét, hogy saját handbikeja lehessen

Akadálymentes lakhatás
Vera életkörnyezetének hozzá megfelelő kialakítás is fontos, hogy minél önállóbb életet tudjon élni még otthoni környezetben is.

Kórházi kezelések, műtétek
Szerencsére tervezett műtét nincs, de sajnos Vera diagnózisa (epilepszia, shunt, ortopédiai rendellenességek) bármikor kórházi tartózkodást tehet szükségessé.

Segédeszközök
Vera több segédeszközt használ hétköznapi, fejlesztő, hobbi célokra, melyeknek beszerzése, bérlése csak részben TB támogatott (kerekesszék, járókeret, speciális cipő, állítógép, futópad, motomed stb.)

Terápiás kutya
Hosszú távú tervek között szerepel egy terápiás kutya, mely nagyban segítheti Vera napjait mind fizikálisan, mind mentálisan.


Az Alapítvány céljainak hivatalos megfogalmazása az Alapító Okiratban megtalálhatók.


Az Alapító Okiratot ide kattintva tekintheti meg.

“Vidám Oroszlán – Izsó Veronikáért” Alapítvány
H-1183 Budapest, Szent Lőrinc stny 6 B21
Adószám: 18295029-1-43
e-mail: info@happylion.hu
Édesanya, Kránitz Anita telefonja: +36 20 5678 032
Édesapa, Izsó László telefonja: +36 20 53 555 53